ALLOTJAMENTS

REFUGI RAS DE CONQUES

 

Refugi de pedra i teulada de pissarra ubicat a l'est de la Creu del Ras, a una altitud de 1.840 metres. Les localitats més properes són Ars, Sant Joan Fumat i Farrera. Disposa de setze llits i de calefacció. Data d'inauguració 1980

 

Situació - Com arribar-hi El refugi està situat a la vessant est del coll de Ras, a l'esquerra del torrent. Des d'Ars surt una pista forestal que porta fins el refugi. Com arribar-hi a peu Per pista forestal des d'Ars 1.30 hores, desde Farrera 5.00 hores, desde la Basseta 5.00 hores, desde el refugio Gall Fer 5.00 hores y desde las Comes de Rubió 3.30 hores

 

Coordenades GPS X: 1.4564655196015, Y: 42.3789390510826

 

Serveis: Aigua, Dutxes, Lliteres, Mantes, Matalassos, WC, Aparcament Al mateix refugi. A l'hivern consultar l'estat dels accessos.

HOTEL LA FONT – OS DE CIVÍS

 

Al bell mig del mes típic paisatge pirinenc trobareu L’hotel La Font de Os de Civis: el lloc ideal per gaudir de la tranquil·litat de les muntanyes, el bon menjar i les activitats que us ofereixen un esbarjo en plena natura.

 

L’hotel La Font es troba dins de territori espanyol, al poble Os de Civis, al que s’accedeix des del Principat d’Andorra. Donat que es troba a deu minuts d’Andorra, aquesta proximitat us permet fer una escapada per fer les vostres compres o simplement combinar la vida camperola amb la urbana.

 

També disposem d’un saló privat a on els clients podran descansar i allargar les velades llegint, mirant la televisió o jugant a jocs de societat o a cartes. A la cafeteria i al saló, podran accedir a internet gràcies a la connexió WI-FI gratuïta.

 

Disposem de dos pàrquings privats.

 

L’hotel està construït en pedra i fusta, respectant l’estil de muntanya típic dels Pirineus. Està decorat amb elements rústics (Grans xemeneies, ceràmiques, mobles de fusta noble) que creen un ambient acollidor i càlid. Disposem de 54 habitacions molt confortables, totes amb bany complert, calefacció central, televisió via satèl·lit i TDT. Disposem d’una suite de més de 40 metres quadrats, una mini-suite i habitacions de 2, 3, 4 o 5 persones i habitacions adaptades. Habitacions standards amb dutxa en tenim 2, i habitacions sota teulada amb dutxa només 1.

 

L’hotel disposa de dos grans menjadors amb capacitat per a 250 persones. La seva decoració típica de muntanya fa que sigui el lloc perfecte per a degustar l’excel·lent cuina que els hi proposem. Evidentment, la gastronomia catalana ha contribuït al reconeixement de l’hotel que rep clients arribats des de molt lluny per a degustar els nostres plats. Les nostres especialitats son l’escudella, les carns a la brasa, els cargols a la llauna, el pa amb allioli i els licors de fabricació artesanal.

REFUGI GALL FER

 

És un refugi de muntanya del terme municipal d'Alins, a la comarca del Pallars Sobirà. Està situat en el Bosc de Virós, a una altitud de 1690 metres. Actualment, el refugi serveix d'equipament de l'estació hivernal de Virós-Vallferrera i és dins de l'espai protegit del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

 

La pista forestal per arribar-hi surt d'Araós, a 913 metres d'altitud –primer poble de la Vall Ferrera després de Llavorsí—, i tot enfilant-se pel vessant obac de la muntanya arriba en poc més de 6 quilòmetres a les Bordes de Virós (1290 m), amb una àrea de descans finançada per la Fundació "Territori i Paisatge" i on, també ben a la vora, podem veure l'ermita preromànica de Sant Lliser de Virós recentment reconstruïda. És el lloc on hi havia hagut el poble de Virós. Amb 6 quilòmetres més de pista, un cop depassada la Borda de Buiro (1390 m), on també hi havia hagut un altre poble, Buiro, s'arriba fins a peu de refugi amb cotxe. El camí a peu (3:30h) travessa el bosc per un sender ben marcat des d'Araós o des d'Alins.

 

Aquest refugi és un bon punt de partida per accedir als pics de lo Covil i de Màniga (2.515 m) i el més llunyà (3 h) Pic de Salòria (2.789 m). El refugi, propietat de l'EMD d'Ainet de Besan i Araós, va ser inaugurat l'1 de gener del 2000.

BORDES DE TRESSÒ

 

Les bordes, són uns edificis construïts al s. XVI en llocs aïllats enmig del Pirineu. Antigament, s'hi enmagatzemava herba seca i es guardaven els animals durant l'estiu. Els pagesos es dedicaven a cultivar els prats d'alta muntanya (avui en dia s'ha perdut l'ús d'aquests prats i les bordes han quedat abandonades).


Les Bordes de Tressò reben el seu nom de la composició de les dues paraules: 3 i So, ja que la vall té forma de Y, fet que provoca que el vent vingui de tres cantons alhora, creant un so particular que només es pot escoltar aquí. 


Fa 28 anys vam començar a restaurar i habilitar les Bordes de Tressò com a vivenda. Visquent d'una manera quasi auto suficient, convivint amb la natura en el seu estat més pur. Reciclant al màxim i aprofitant els recursos naturals.

Su mensaje del formulario se ha enviado correctamente.

Ha introducido los siguientes datos:

CONTACTE I RESERVES TERRA INCOGNITA

Por favor, corrija los datos introducidos en los campos siguientes:
Al enviar el formulario se ha producido un error. Inténtelo de nuevo más tarde.

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

VIATGES MON PETIT - Registre GC-004105 -

MONPETIT TRAVEL S.L. 

B 67491167

c. Dc. Pi i Molist, 123, 8º A

08042 BARCELONA

GESTOR DEL PORTAL

Pako Crestas

Tl. 615626813

pakocrestas@gmail.com